OKUL TARİHÇESİ

Okulumuz Yenimahalle İlçesi, Tepealtı Mahallesinde Emirgan, Sapanca ve Mohaç sokaklarının oluşturduğu 3643 m²'lik üçgen şeklindeki bir parsel üzerine kurulmuştur. 29 sınıftan oluşan, üç katlı binaya sahip olan okulumuz 28 Eylül 1958 günü "ÖĞRETMEN KUBİLAY İLKOKULU" adıyla eğitim-öğretime açılmıştır. Okulumuz adını Menemen´de şehit olan Öğretmen Asteğmen Mustafa Fehmi KUBİLAY' dan almıştır.

Bir okul müdürü ve yirmi öğretmen ile eğitime başlanan okulumuzun çevresinde yeni okullar açılmasına rağmen öğrenci mevcudumuz düşmemiş sürekli olarak artış göstermiştir. 1999 yılında zorunlu eğitimin 8 yıla çıkması ile adı "Öğretmen Kubilay İlköğretim Okulu" olarak değişen okulumuza mevcut binanın ihtiyacı karşılayamayacak duruma gelmesi sonucu aynı yıl içinde ek bina yapılmıştır.

4+4+4 eğitim sistemiyle birlikte okulumuz kademeli geçiş yoluyla 2013 yılında ortaokula dönüştürülmüş, ismi de bu doğrultuda " Öğretmen Kubilay Ortaokulu" olarak değiştirilmiştir.

Okulumuz 1 BT Sınıfı, 1 Fen Laboratuvarı, 1 Teknoloji ve Tasarım, 1 Spor Salonu, 1 Toplantı Salonu,1 Kütüphane ve 1 Öğretmenler Odasından oluşmaktadır. Okulumuzun internet bağlantısı, kütüphanesi, FATİH Projesi kapsamında akıllı tahtaları vardır. Okulumuzda okul öncesi eğitimi de verilmektedir.

2017-2018 Eğitim Öğretim yılında okulumuz normal eğitime geçmiştir.

2018-2019 Eğitim-Öğretim yılı itibariyle 1 okul müdürü, 2 müdür yardımcısı, 58 öğretmen, 1 memur ve 856 öğrenci bulunmaktadır.

http://ogretmenkubilay.meb.k12.tr/ adresinde yayınını sürdüren internet sayfamızdan okulumuzla ilgili güncel bilgi ve haberlere ulaşmak mümkündür.

Yayın: 23.11.2018 - Güncelleme: 08.04.2023 08:26 - Görüntülenme: 1697