Nis

Okulumuz 8. sınıf öğrencilerine rehber öğretmenimiz Emek IŞIKLAR  tarafından Ahi Evran Mesleki Teknik Anadolu Lisesi,Şehit Mehmet Şengül Mesleki Teknik Anadolu Lisesi,Zeynep Salih Alp Mesleki Teknik Anadolu Lisesi,Ankara Otelcilik ve Turizm Mesleki  Liselerine tanıtım gezisi düzenlendi.

Nis

Öğretmen Kubilay Ortaokulu olarak 23 Nisan Ulusal Egemenlik Ve ÇocukBayramında ATA mızın huzurundayız.Sayın  İlçe Milli Şube  Eğitim müdürümüz ErkanTUZSUZ unda olduğu programda öğrencilerimiz ve öğretmenlerimiz ATA mızın  çocuklarımıza armağan ettiği bayramda sevgilerini  sundular.

Nasıl sevinmez insan?
Bugün 23 NİSAN.
Bak süslenmiş dört bir yan,
Yaşasın 23 Nisan

Millet Meclisi kurduk,
Düşmanı yurttan kovduk.
Hürriyete kavuştuk;

Egemenlik ulusun,
Sen bir Türk oğlusun.
Yurdumuzu korursun,

Bugün gençlik günüdür.
Türklerin düğünüdür.
Milletimin ünüdür.

Mrt

Bugün, 18 Mart 2024. Çanakkale Zaferi’nin 109. yıl dönümü.

Bundan 109 yıl önce, 1. Dünya savaşı devam ederken İtilaf devletleri

İstanbul'u ele geçirmek istedi. İstanbul’u ele geçirmenin yolu

Çanakkale Boğazından geçiyordu.

Çanakkale geçilecek, İstanbul alınacak, Rusyaya destek verilecek,

Osmanlı yenilecek ve savaş dışında kalacaktı.

Ancak durum böyle olmadı. Yokluk içinde var olmaya çalışan bu

millet ve Osmanlı ordusu Çanakkale Boğazı’nda destansı mücadeleye

imza attı. Dünya tarihinde unutulmaz bir iz bıraktı, tarihin akışını

değiştirdi. Bağımsızlık yolunda büyük bir kahramanlık gösterdi. Vatan

sevgisinin en güçlü örneklerinden birini verdi.

Savaşın en önemli komutanlarından biri de Mustafa Kemal’di. Savaşa

yarbay rütbesiyle katılan Mustafa Kemal, göstermiş olduğu liderlik

özellikleri ve kritik anlarda yaptığı müdahalelerle savaşın

kazanılmasında büyük rol oynadı. Kendisine Albay rütbesi verildi.

Bu savaşta 60 bin şehit, 32 bin kayıp olan toplamda 250 bin civarında

zayiat verilmiştir. İtilaf devlerinin zayiatı da yine 250 bin civarındadır.

Yani toplam 500 bin kişinin bir şekilde fiilen etkilendiği bir savaştır

Çanakkale.

İşte Bu yüzden Çanakkale Zaferi, Türk milletinin, büyük bir azim ve

kararlılıkla verdiği mücadelenin bir sembolüdür. Bu zafer,

milletimizin bağımsızlık aşkının en önemli ifadesidir.

Çanakkale Zaferi, sadece askeri bir zafer değil, aynı zamanda milli bir

uyanışın ve birlik ruhunun da simgesidir.BAŞTA MUSTAFA KEMAL ATATÜRK VE  KAHRAMAN ŞEHİTLERİMİZİ RAHMET VE MİNNETLE ANIYORUZ.RUHLARI ŞAD OLSUN.

Mrt

Okulumuzda  Rehber öğretmenimiz Emek Öner IŞIKLAR  tarafından düzenlenen satranç turnuvası büyük heyecanla ve ilgiyle devam ediyor

Mrt

Yenimahalle İlçe Sağlık Müdürlüğü'ne bağlı Kaletepe  Sağlık Hayat Merkezinde Diyetisyen olarak görev yapan Havva Baler GEZGÜÇ tarafından okulumuzda 'Sağlıklı beslenme,' Fizyoterapist Çiğdem OKUTKAN  TARAFINDAN 'Omurga sağlığı,Fiziksel Aktivite ve SHM tanıtımı konularında eğitim verilmiştir.

Mrt

Okulumuzda deprem haftası kapsamında 07mart 2024 tarihinde deprem tatbikatı gerçekleştirdik. Alınan tedbirler konusunda öğrencilerimize bilgi verdik.Senaryo gereği okul ve derslikler planlı bir şekilde tahliye edildi.

Mrt

Dilimizin zenginlikleri projesi ‘Atasözü ve Deyim Resimleme’ etkinliğimizi okulumuz panomuzda sergiledik.

Türkiye Yıldızlar Karete

şampiyonasında üçüncü olan öğrencilerimiz

5-E Güneş POLAT

5-D Beyza Nur KUM

5-C Kübra KUM

Derece yapan öğrencilerimizi ve Beden Eğitimi öğretmenimiz Osman YILDIZ ı tebrik eder başarılarının devamını dileriz.

Şbt

Yaşanan Kahramanmaraş merkezli deprem felaketinin üzerinden 1 sene geçti unutmadık unutmayacağız.Öğrencilerimiz felakette yaşamını yitirenleri saygı duruşunda bulunarak andı.

Ock

YAPAY ZEKA VE WEB ARAÇLARI, ÇOCUKLARA ÇEVRESEL OKURYAZARLIK KAZANDIRMAK İÇİN GÜÇLERİNİ BİRLEŞTİRİYOR.

Yaratıcı bir proje ekibi oluşturuldu. Türkiye’nin Kayseri ilinden Şerife DEĞİRMENCİ ve Moldova’dan Lutencu Svetlana Technological Environmental Detectives (T.E.D) isimli projeye imza attı. Proje eTwinning platformu üzerinden yürütülecek olup okulumuz Görsel sanatlar Öğretmeni  Nermin SİNAN  projede ortak olarak görev almaktadır. Proje ekibi Türkiye, Azerbaycan, Moldova ve Yunanistan’dan  14 farklı okulla yürütülmektedir. Yapay zeka ve web araçlarını kullanarak çocuklara çevresel okuryazarlık becerisi kazandırmayı amaçlayan  proje Ocak ayında başlayıp Nisan ayında sona erecektir. Proje, çocuklara doğayı anlamaları, çevre sorunlarına duyarlı olmaları ve sürdürülebilir yaşam konularında bilinçlenmeleri için interaktif ve eğlenceli bir platform sunmayı hedefliyor.

Proje ekibi, yapay zeka algoritmalarını kullanarak çocukların yaş gruplarına uygun içerikleri belirleme ve kişiselleştirilmiş eğitim sağlama konusunda çığır açan bir yaklaşım benimsiyor. Web tabanlı araçlar, interaktif oyunlar ve animasyonlar aracılığıyla çocuklara çevresel konularda bilgi verirken eğlenceli bir öğrenme deneyimi sunuyor.

Proje kurucusu Şerife DEĞİRMENCİ, projeyle ilgili olarak yaptığı  ilk açıklamada, "Çocuklarımıza sürdürülebilir bir gelecek sağlamak için onlara çevre bilinci kazandırmak kritik öneme sahiptir. Yapay zeka ve web tabanlı araçlarımız, çocuklara çevresel sorumluluklarını anlamaları ve bu konuda bilinçlenmeleri için interaktif bir ortam sunuyor. Bu sayede, geleceğin liderleri, çevre konusunda duyarlı ve bilinçli bireyler olarak yetişecekler" dedi.

Yapay zeka ve web teknolojilerini birleştiren bu yenilikçi proje, çocukların çevresel okuryazarlık konusundaki farkındalıklarını artırarak sürdürülebilir bir dünya için temel atıyor.

Ara

Çocuklarımızın sağlıklı ortamda eğitim almaları için bakanlığımız tarafından öğrencilerimize farkındalık ilk yardım eğitimi eğitimi verilmistir.