OKULUMUZ ADRES KAYIT BÖLGELERİ

OKULUMUZ ADRES BÖLGELERİ LİSTESİNE AŞAĞIDAKİ BAĞLANTIDAN ULUŞILABİLİR

meb_iys_dosyalar/06/25/385320/dosyalar/2018_07/06113142_ADRES_KAYIT_BOLGELERI.pdf

ÖNEMLİ UYARI

Para Cezasını Gerektiren Haller ve İdari Para Ceza Miktarları aşağıda açıklanmıştır:

Yurt İçinde

1-Nüfus olaylarını bildirmekle görevli olup, (bu görevlerini bu Kanunda öngörülen süreler içinde yerine getirmeyen kamu görevlilerine), Kayıt düzeltme, boşanma ve soybağına ilişkin vb. kararları on gün içinde nüfus müdürlüğüne göndermekle görevli kılınan mahkeme yazı işleri müdürleri,
2-Ölüm olayını, ölüm olayının haber alındığı tarihten itibaren on gün içinde nüfus müdürlüğüne göndermekle görevli kılınan köy muhtarları ile gömme izin belgesi veren sağlık kuruluşu görevlileri,
3-Evlenme olayını, evlenme tarihini izleyen on günlük süre içinde nüfus müdürlüğüne göndermekle görevli kılınan evlendirme memurları, fiil başka bir suç oluştursa bile, nüfus memurunun teklifi üzerine o yerin ilçe nüfus müdürünün kararı ile 50,00 TL idari para cezası ile tecziye edilirler.
4-5490 sayılı Nüfus Hizmetleri Kanunun 50´nci maddesinde belirtilen Adres beyanı bildirim yükümlülüklerini 20 iş günü içinde yerine getirmeyen kişilere 58,00 TL,gerçeğe aykırı adres beyanında bulunanlara 2673,00 TL idari para cezası Mülki İdare Amirlerinin kararı ile verilir.

Yurt Dışında

1-Yurtdışında yabancı makamlar önünde yaptıkları evlenme olayını 30 gün olan bildirme yükümlülüğünü süresi içinde yerine getirmeyen vatandaşlarımıza yurtiçinde nüfus müdürlüklerince, yurtdışında ise dış temsilcilik veya dış temsilciliklerde görevli memurlarca 58,00 TL idari para cezası verilir.
2-5490 sayılı Nüfus Hizmetleri Kanunun 50´nci maddesinde belirtilen Adres beyanı bildirim yükümlülüklerini 20 iş günü içinde yerine getirmeyen kişilere, gerçeğe aykırı adres beyanında bulunanlara Yurtdışında verilen idari para cezaları, işlem sırasında mahalli para karşılığı verildiği ülkede konsolosluk hasılatının tahsil edildiği para birimi üzerinden tahsil edilir.

2022 YILI GERÇEĞE AYKIRI ADRES BEYANI  İDARİ PARA CEZALARI

Gerçeğe aykırı adres beyanında bulunma

2673.00TL

Yayın: 06.07.2018 - Güncelleme: 22.04.2022 10:03 - Görüntülenme: 1034